Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve elan geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı koca direnç gösterirler ve yangının başka alanlara yayılmasını önlemek bağırsakin tasarlanmıştır.

Yangın kapısı ısıysa karşı dayanıklı olmadıkça yangın merdivenlerini bile tehlikeye atacaktır. Bu da binadaki tahliyenin olanaksız olmasına niçin olacaktır.

Montaj esnasında uygulanan sıvı conta ile Alfa Door yangın kapıları zehirli gaz ve çeşitli kimyevi sızıntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Mimarida yangın çıkması halinde alaz ve tütün yangın bapsı yardımıyla özelliklerine ilgilı olarak belli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve sair alanlara yayılması engellenir.

çatı sinelerinde cam yahut mühür kasa olan daha yeğni ve kullanışlı yangın bapları tercih edilebilir.

Panik Durumunu Azaltma: Ani gelişen olaylar sonrasında insanlar ürkü olur ve bulundukları sahaı vazgeçme etmek gerek. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle amelî kullanıma ehil olan baplar sebebiyle insanların ürkü durumu azalır ve emin çıkış katkısızlanır.

Lafız konusu emanet zayiatının evetşanabileceği yangın felaketleri başüstüneğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Bununla birlikte dundaki kriterlere iye olan yerlerde tek yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zaruri olarak olması onaylama edilir.

Dairesel Yangın Merdiveni; Umumiyetle kullanım sahaından kâr iktisap etmek amacı ile yapılan, en aşkın Yangın Merdiveni Kapısı 100 zat kapasiteli ve mabeyin kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta kişi skorsına bentlı olarak merdiven ferahliği ayarlanmalıdır.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına bakılırsa belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

üste hiç katlı bünyelarda da yangın çıkışı kesinlikle bulunmalıdır. Birbir hayli yerde rağmenıza çıkmış olsa da ayırtına varamadığımız yangın bapsı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylece yangın durumlarında kendimizi ve cihetımızdakileri emin alana hızla tahliye etmiş olabilelim.

Peklik: Yangın kapkaloriın yangına dayanıklı olması ve belli bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak dayalı kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel hileınmaktadır. Buna için yangın merdiveninin çizimini yapan layihamcıdan çkızılışan her bir personele denli bütün her insanın yangın merdiveni standartları göre deprem etmesi ve lüzumlu çtuzakışmaların da buna gereğince gestaltlması gerekmektedir.

Yangın Bapsı, acil durumlarda gestaltdan güvenli bir şekilde boşaltma olanakı sağlayıcı, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve ölümlü hayatını asıl meydan, strüktürların en önemli unsurlarından biridir.

Report this wiki page